1/3/08

Η επανάσταση της κοινής λoγικής (μέρος 2..)

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι αυτά που γράφουμε στα blog μας θα
πρέπει να ακολουθούν αυτά τα οποία προωθούνται ως επικαιρότητα που θα
πρέπει αναγκαστικά να μας ενδιαφέρει και να έχουμε άποψη για αυτήν.Πιστεύω
πραγματικά ότι ένα blog που βάζει την δική του θεματολογία, όσο άσχετη και να είναι
με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά στα διαπλεκόμενα media της χώρας,
(με ελάχιστες και ως επι το πλείστων περιθωριακές εξαιρέσεις δυστυχώς),είναι απείρως
πιο χρήσιμο σε αυτούς που το διαβάζουν από μερικά πληρωμένα δελτία ειδήσεων που απαρτίζονται από σκουλήκια, πατριδοκάπηλους,δικομανείς, ξεφτιλισμένους πολλάκις, δημοσιογραφίσκους που οταν μιλάνει νομίζεις ότι θα κατέβει ο Μωυσής για να ξαναδώσει τις 10 εντολές σε πλάκες...
Έχουν καταλάβει όλοι οι αυτοί οι γραφικοί γιατί όλο και περισσότεροι θα θέλουν διαβάζουν, να ενημερώνονται αλλά και να γράφουν σε blogs που ξεπηδάνε καθημέρινά κατά εκατοντάδες?
Φυσικά και δεν μπορεί να αποφευχθεί μερικά να είναι trash αλλά μέσα σε όλα αυτή την ροή των διαφορετικών πληροφοριών εαν κανείς έχει καλή κρίση και ξέρει να φιλτράρει, μπορεί να σχηματίσει μια πλήρη άποψη για ότι μπορεί να τον απασχολεί..Αυτό που προσφέρουν τα blog,χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό (το left-overs δεν έχει ακόμα κλείσει χρόνο και υπάρχουν κενά στην ενημέρωση του), είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν τα media όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας> ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
Παρατηρήστε ένα συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων (σύμφωνα με σταστιστικές η πιο προσφιλής συνήθεια του μέσου Έλληνα όταν θέλει να ενημερωθεί. στις ίδιες στατιστικές οι εφημερίδες καταλαμβάνουν ποσοστά τραγικά) για αρκετές μέρες. Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πως καταφέρνει να τρέπει την προσοχή του σε διαφορετικά θέματα (Ζαχόπουλος, σεισμοί, Σκόπια) η και ακόμη σε διαφορετικές πτυχές που (θεωρηρικά τουλάχιστον) αφορούν το ίδιο θέμα (πως πήρε πίπα η "35χρονη" στον Ζαχόπουλο, ήταν μόνος ο Θέμος στον αμάξι για την Ελβετία, υπάρχουν μυστικοί λογαριασμοί στο Υπουργείο Πολιτισμού). Κάθε αλλαγή θέματος είναι προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη από αυτούς που είναι πίσω από την κάμερα..Αυτοί που εκστομίζουν καθημερινά, αβίαστα και χωρίς καμμία προηγούμενη σοβαρή ανάλυση χιλιάδες μαλακίες δεν είναι δημοσιογράφοι σαφώς..Ντελάληδες παρακμής, φόβου και λαικισμού θα τους έλεγα..Φυσικά όχι δημοσιογράφους..Ένα βραδυνό δελτίο ειδήσεων είναι ενδεικτικό και αποκαλυπτικό της σαπίλας που επικρατεί και όσο και απίστευτο και αν ακούγεται έχει την δική του δυναμική..την δική του επίδραση στις εξελίξεις.Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός περίμενε αποδείξεις για την συμμετοχή βουλευτή άλτη σε κύκλωμα συναλλαγής είναι ξεδιάντροπη απόδειξη υποταγής της πολιτικής. Κάποιος θα μπορούσε να πει _τι μας λες τώρε ρε φίλε?,αυτά γίνονται χρόνια?_Και του απαντάω_Τι κάναμε για αυτό?
Πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να αλλάξει το σύστημα...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...Άμα μένουμε απαθείς δεν αλλάζει τίποτα από μόνο του.Ξέρω ότι είναι δύσκολο..Οι Σαρδανάπαλοι είναι περίφανοι που ανήκουν στην *γενιά των 700 ευρώ*.Οι ομαδοποιήσεις ποτέ δεν μου άρεσαν όμως η μαζικότητα ενός φαινομένου μπορεί να γίνει μοχλός για μια αλλαγή..
Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους και τίποτα δεν είναι τυχαίο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου